V četrtek, 9. 5. in v petek, 10. 5. 2024, se je 17 otrok oddelka 6, vrtca Mavrica Odranci, skupaj z vzgojiteljicama in spremljevalcem, udeležilo Tabora v Veržeju.

Ob 17. uri smo se zbrali pri zavodu Marianum, si odnesli gor prtljago in se odpravili na kratek sprehod po parku. Zunaj smo se še malo poigrali in se odpravili na večerjo. Po odlični večerji je sledil pižama party. Otroci so plesali, peli in se igrali razne igre. Po končani zabavi, je sledil čas za spanje. Po večerni toaleti, so otroci prisluhnili pravljici za lahko noč in zaspali.

V petek zjutraj smo se najprej malo razmigali in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku so se otroci preizkusili v oblikovanju gline v lončarski delavnici. V delavnici je otroke pozdravila lončarka Ditka. Otrokom je razkazala delavnico in prikazala delo z glino. Vsak otrok si je naredil izdelek iz gline – štorkljo in obesek (srce). Po lončarski delavnici smo se igrali v parku, kjer imajo tudi hišo zemljanko in je prijetno hladna za vroče dni.  Odpravili smo se na okusno kosilo in potem nas je še čakala pot do Vrtnarstva in cvetličarstva Brunec, kjer nas je gospod Leon najprej prijetno pozdravil in nas popeljal na ogled po rastlinjakih. Po ogledu je otrokom razdelil lončke in jim prikazal, kako se sadijo rožice. Vsak otrok si je v svoja lončka nagrabil zemljo in posadil dve rožici ter jih tudi zalil. Gospod Leon je še vsakemu otroku podelil sadiko jagode. Okrepčali smo se še s sokom in se odpravili proti slaščičarni, kjer smo se posladkali s sladoledom. Na poti smo opazovali rože, češnje, videli smo konja… Sladoled je bil zelo okusen. Ko smo pojedli sladoled smo se vrnili nazaj v park, kjer smo se pod velikimi krošnjami dreves spočili na odejah, se igrali in seveda še malo posladkali.

Veselo smo pričakali starše, ki so nas že pogrešali. Otrokom smo še za pogum podelili medalje in se skupaj s starši fotografirali za spomin.

Bilo je nepozabno, zabavno doživetje, ki bo vsem ostalo v lepem spominu.

Še enkrat čestitke otrokom za pogum, starši, vam pa velik HVALA, da ste nam zaupali svoje otroke.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Vzgojiteljici Aleksandra, Tamara in Aljoša – spremljevalec otroka

(Skupno 143 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost