V četrtek, 12. 5. in petek, 13. 5. 2022, so otroci oddelka 5, Vrtca Mavrica Odranci, skupaj s svojima vzgojiteljicama preživeli na taboru v Veržeju.

Takoj po prihodu, smo imeli obisk policista iz PP Ljutomer. Policista sta otrokom predstavila poklic, opremo in vozilo. Skupaj smo šli na kratek sprehod. Za otroke sta prinesla pobarvanke in balone. Do večerje so se otroci igrali zunaj na igralih. Po odlični večerji je sledila pižama party. Otroci so plesali, igrali razne igre in se sladkali s prigrizki, ki so jih prinesli s sabo. Po končani zabavi, je sledil čas za spanje. Po večerni toaleti, so otroci prisluhnili pravljici za lahko noč in zaspali.

V petek, po zajtrku, so se otroci preizkusili v oblikovanju gline v lončarski delavnici. V delavnici sta otroke pozdravili lončarka Urša s sodelavko Ditko. Otrokom sta razkazali delavnico in prikazali delo z glino. Vsak otrok si je naredil izdelek iz gline. Sledilo je sladko razvajanje z okusnim sladoledom v slaščičarni Beis. Prosti čas do kosila so otroci izkoristili na igralih. Všeč jim je bila prav posebna hiša – zemljanka. Po kosilu pa smo se odpravili na sprehod do Banovec. Obiskali smo Čebelarstvo in Turistično kmetijo Šalamun. Otroke je pozdravil g. Damjan. Skupaj smo si ogledali stekleni panj in točenje medu. Otroci so si izdelali tudi svečko. Odpravili smo se nazaj proti Veržeju, kjer smo ob poti srečali želvo. Pomagali smo ji najti pot domov. Od poti smo bili kar utrujeni, zato smo se odpočili in posladkali na odejah pod krošnjami dreves. Igrali smo se še na igralih in veselo pričakali starše, ki so nas že pogrešali. Bilo je nepozabno, zabavno doživetje.

Še enkrat čestitke otrokom za pogum, starši, vam pa hvala, da ste nama zaupali svoje otroke.

Vzgojiteljici Monika in Aleksandra

Galerija utrinkov:

(Skupno 117 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost