Posredujemo vabilo k sodelovanju k projektu, ki smo ga izvedli že v lanskem šolskem letu, vendar letos malo drugače:

Znašli smo se na točki, kjer moramo skupaj delovati za dobrobit vseh.

Tri leta nazaj je nastal projekt “Vseslovensko petje s srci” z namenom, da obudimo našo tradicijo, se povežemo med seboj in se bolje zavemo svojih korenin. Danes bolj kot kadarkoli prej, se je izkazalo, kako pomembne so vrednote, kot so povezanost, solidarnost, sočutje, ljubezen, na katerih temelji ta pobuda. Ustavilo se je javno življenje, kultura, šport. Zato je v tem trenutku skupno prepevanje še mnogo pomembnejše, da se Slovenci in Slovenke združimo in povežemo v skupnem prepevanju z  mislijo o zdravju, blagostanju in dobri letini na dan Sv. Jurija, 23. aprila, med 10. in 11. uro, ki je po naši tradiciji nosilec prej omenjenih vrednot, kajti dogodek je nastavljen tako, da smo vključeni vsi državljani in se poje od tam, kjer se trenutno nahajamo. Doma, morebiti v avtu, na delovnem mestu, sprehodu, bolniščnični postelji.

Tokrat bo drugače, pa vendarle iz srca. Skupaj zapojemo slovensko himno in Lipa zelenela je, ostalo po lastnem izboru.

Na vas se obračam z željo, da pripomorete k širjenju informacije po svojih adremah in aktivnemu sodelovanju, da se nas čim več priključi.

Dobrodošli posnetki, da v teh časih, ko je svet preplavljen z negativnimi informacijami, damo življenju impulz pozitivnih in veselejših trenutkov.

Skupaj smo močni in ostanite zdravi.

Matea Brečko

Spletna stran: https://www.vseslovenskopetje.si/

Napovedni video za prihajajoči dogodek: https://www.youtube.com/watch?v=8ILzE3E_fZY

(Skupno 26 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost