Oddelek 5 vrtca Mavrica Odranci se je letos pridružil projektu Postani pravi junak/junakinja, s sloganom Poberem smet in rešim svet. Skozi celo šolsko leto pridno ločujemo vsakodnevne odpadke v za to primerne koše, se igramo z naravnimi materiali.

V mesecu marcu in aprilu smo izvajali dejavnosti na temo Odpadki. Veliko smo se pogovarjali o odpadkih, prebrali knjigi, avtorice Helene Kraljič, Plastenka praznuje veliko noč ter Listko in njegova življenja, pogledali poučne risanke (Kapljica in Listek raziskujeta). Šli smo tudi do zbirnega centra v naši vasi, kjer smo si ogledali zabojnike. Na poti nazaj do vrtca smo se ustavili še pri Občini Odranci, kjer stojijo ulični zbiralniki za e-odpadke, baterije, odpadno jedilno olje in oblačila.

Otroci so v vrtec prinašali plastenke, zamaške, različne rolice iz katerih so nato izdelovali različne izdelke.

Lotili smo se tudi eksperimenta Kako dolgo se razkrajajo odpadki?. Skupaj smo pripravili eksperiment in napovedali, kaj se bo zgodilo. Eksperiment smo tedensko opazovali. Čez en mesec smo zaključili in ugotovili, da smo kar dobro napovedali rezultat eksperimenta.

21. 4. 2022 smo izvedli čistilno akcijo in očistili okolico vrtca. Bili smo zelo veseli, ker smo našli malo odpadkov, kar pomeni, da dobro skrbimo za naravo (okolico vrtca). Pred teraso skupine smo posejali semena cvetlic, za katere še danes pridno skrbimo in jih zalivamo.

Vzgojiteljici Monika in Aleksandra

(Skupno 139 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost