V četrtek, 4. 5. in petek, 5. 5. 2023, so otroci oddelka 5, Vrtca Mavrica Odranci, skupaj s svojima vzgojiteljicama preživeli na taboru v Veržeju.

Takoj po prihodu, smo imeli obisk policista iz PP Ljutomer. Policist je otrokom predstavil poklic, opremo in vozilo. Skupaj smo šli na kratek sprehod. Otrokom je podaril pobarvanke in balone. Do večerje so se otroci igrali zunaj na igralih. Po odlični večerji je sledil pižama party. Otroci so plesali, peli in se igrali razne igre. Po končani zabavi, je sledil čas za spanje. Po večerni toaleti, so otroci prisluhnili pravljici za lahko noč in zaspali.

V petek, po zajtrku, so se otroci preizkusili v oblikovanju gline v lončarski delavnici. V delavnici je otroke pozdravila lončarka Urša. Otrokom je razkazala delavnico in prikazala delo z glino. Vsak otrok si je naredil izdelek iz gline in se preizkusil v oblikovanju posode iz gline na vretenu. Po lončarski delavnici smo se po krajšem odmoru odpravili še do Babičevega mlina, kjer smo si ogledali stari mlin in reko Muro. Na klopeh pri mlinu smo se malo okrepčali in se spočili ter se odpravili nazaj do zavoda Marianum, kjer nas je čakalo kosilo. Na poti smo srečali še kačo (belouško), čisto majhno in jo opazovali. Po kosilu smo se igrali na igralih, všeč jim je bila prav posebna hiša zemljanka, kjer je bilo prijetno hladno. Po igri smo se odpravili še na sladoled. Bil je zelo okusen. Ko smo pojedli sladoled smo se vrnili nazaj v park, kjer smo se pod velikimi krošnjami dreves spočili na odejah, se igrali in seveda še malo posladkali.

Igrali smo se še na igralih in veselo pričakali starše, ki so nas že pogrešali. Bilo je nepozabno, zabavno doživetje, ki bo vsem ostalo v lepem spominu.

Še enkrat čestitke otrokom za pogum, starši, vam pa hvala, da ste nama zaupali svoje otroke.

Vzgojiteljici Aleksandra in Monika

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

(Skupno 279 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost